sulfurik asit � için ürünler (4)

Potasyum sorbat

Potasyum sorbat

Potasyum sorbat, yüksek etkili, güvenli ve toksik olmayan bir gıda koruma maddesidir. Potasyum sorbat, piyasada bulunan birçok koruyucu maddeden biri olmasına rağmen, zararsız ve çok yönlü olması nedeniyle en iyilerinden biridir. Potasyum sorbat çoğunlukla sentetik olarak üretilmektedir. Tat ve koku içermeyen bir tozdur. FDA'ya göre, vücutta su ve karbondioksite ayrıştığı için kullanımı güvenli kabul edilmektedir. Sınırlamalarla birlikte kozmetik ürünlerde kullanılmasına izin verilen koruyucu maddeler listesinde yer almaktadır. Nihai üründeki maksimum izin verilen konsantrasyonu %0,6'dır ve bu, sorbik asit olarak hesaplanmaktadır. Asidik bir ortamda en iyi şekilde çalışır, aksi takdirde özellikleri çok daha zayıftır.
Sitrik asit

Sitrik asit

Sitrik asit, narenciye meyvelerinde doğal olarak bulunur, ancak aynı zamanda üretilebilir. Endüstriyel sitrik asit, esasen fermantasyon veya kimyasal reaksiyon yoluyla üretilir. Bu son yöntem, dünya üretiminin yaklaşık %90'ında kullanılmakta olup, enzimler ve en çok Aspergillus niger türü mikroorganizmalar kullanılarak yapılan fermantasyona dayanır. Sitrik asit, emülsiyonları stabilize etme yeteneğine sahiptir ve yağın ayrılmasını önler. Nihai ürün, anhidrat sitrik asit olarak toz veya granül formunda mevcuttur.
Sitrik Asit

Sitrik Asit

Sitrik asit, narenciye meyvelerinde doğal olarak bulunur, ancak aynı zamanda üretilebilir. Endüstriyel sitrik asit, esasen fermantasyon veya kimyasal reaksiyon yoluyla üretilir. Bu son yöntem, dünya genelindeki üretimin yaklaşık %90'ında kullanılmakta olup, enzimler ve mikroorganizma suşları ile fermantasyonu içermektedir; en yaygın olarak Aspergillus niger kullanılır. Sitrik asit, emülsiyonları stabilize etme yeteneğine sahiptir ve yağların ayrılmasını önler. Nihai ürün, anhidrit sitrik asit olarak toz veya granül formunda mevcuttur.
Sodyum klorür

Sodyum klorür

Sodyum klorür, klorürler grubuna ait bir inorganik kimyasal bileşiktir; hidroklorik asit ve sodyum tuzudur. Sofra tuzunun, yemeklik tuzun ve yol tuzunun ana bileşenidir. Tuz elde etme süreci, tuzlu suyun ısıtılarak yoğunlaştırılması ve bu sudan tuzun kristalleşmesini içerir. Doğada, mineral bir bileşen olarak bulunur ve halit adı verilen kaya tuzu yatakları oluşturur. Sodyum klorür, karakteristik tuzlu bir koku ve lezzete sahip ince beyaz kristal toz halinde bulunur. Güçlü higroskopik özellikler sergiler. Foodcom tarafından sunulan ürün genetik olarak değiştirilmemiştir. Foodcom ayrıca, aglomerasyon önleyici maddeler içermeyen gıda kalitesinde bira yapım tuzu da sunmaktadır.